Jag hade fått nog. Jag var snart 40 år gammal och all tobaksrökning hade tagit ut sin rätt på mina lungor. Men jag var ju så otroligt beroende! Vad skulle jag göra istället? Att sluta röka helt var liksom aldrig ett alternativ, jag behövde få röka efter en stressig dag på kontoret. En kär vän till mig hade pratat sig varm om ecigg, jag var försiktigt fascinerad. Kunde ecigg vara något för mig? Jag har även skrivit en annan artikel om vad som hände sen, läs den här.

Jag hade länge tänkt att jag ville bli mer hälsosam och slippa hosta varje morgon när jag klev upp. Drömmen om att få bättre kondition kanske inte var så långt borta som jag trodde. Min vän fick berätta lite mer om denna ecigg, vad det var och varför det skulle vara ett alternativ för mig. Okej, så jag kan andas in ånga men ändå få min nikotin-kick? Jag blev allt mer lockad till att testa. En röd. En röd ecigg ville jag ha! Med glansig yta och fin knapp färgad i guld.

Jag började fantisera om hur elegant det skulle se ut, i jämförelse med den vanliga rökningen. Lukta gott om mig skulle det också göra när jag gick förbi folket ute på stan. Mango, lakrits, hallon eller varför inte köpa en banan-juice. Det nya livet väntade! Jag var så peppad att inhandla min första ecigg. Jag hade kollat in lite olika märken och hemsidor för att avgöra vad som skulle passa mig. Jag hade en liten butik i sikte som låg avskilt från den stora gågatan.

Ecigg
Butik med ecigg

Ecigg – Från fantasi till verklighet

Mannen som arbetade i butiken hjälpte mig att hitta det jag behövde. Väl hemma var det bara att ladda batteriet och köra igång. Jag gick ut på min balkong och satte mig i solen. Wow, kände jag efter att ha tagit mina första bloss. Vad fräscht det kändes! Skillnaden var enorm så jag bestämde mig för att fortsätta och låta hälsan bli bättre med tiden.